כיום אנשים מקפידים יותר על התזונה שלהם, ומוּדעים לקשר ההדוק שבין תזונה לבריאות. לפי הרפואה הסינית המסורתית (TCM), הבריאות תלויה במזון, בהרגלים, בסגנון החיים שלנו וכן הלאה. הרפואה הסינית כוללת ידע נרחב לגבי מה שעלינו לאכול, מתי לאכול, איזה מזון מתאים לאילו אנשים ועוד. ואכן, בקליניקה שלי, אחת הדרכים שבהן אני שואבת ידע לשם אבחון והתאמת טיפולים לפציינטים היא לשאול אותם לגבי התזונה שלהם.
תרבות האוכל הסינית עתיקת-היומין גורסת ש"הרפואה והאוכל באים מאותו מקור" – דהינו שאנו אוכלים לשם הבריאות. בתוך כך, יש ברפואה הסינית המסורתית כללי תזונה בסיסיים המותאמים לארבעת עונות השנה.
באביב יש לאכול פחות מזונות חמוצים ובשר, ויותר מזונות מתוקים וחריפים, בכדי להזין את הצ'י (qi, אנרגיה) של הטחול.
בקיץ יש לאכול פחות מזונות מרירים אך יותר מזונות חריפים, בכדי להזין את הצ'י של הריאות.
בסתיו יש לאכול מזונות פחות חריפים אך יותר מזונות חמוצים, בכדי להזין את הצ'י של הכבד.
ובחורף יש לאכול פחות מזונות מלוחים אך יותר מזונות מרירים, בכדי להזין ולהגן על הצ'י של הלב.
שיהיה בתיאבון – ולבריאות!