ישראלים רבים שואלים אותי מה סינים אוכלים לארוחת בוקר. אני תמיד משיבה: "או-הו! אינסוף. מצפון סין לדרום סין, וממזרח למערב, יש אפשרויות כמעט כמספר הסינים עצמם!" בבסיסו של עניין, ארוחת הבוקר הסינית כוללת חמישה מזונות בסיסיים: אורז, שני סוגי דוחן, חיטה ושעועית; ואחד הדברים שכמעט כל סיני אוהב לארוחת הבוקר הוא דייסה.
ישנם בסין מעל 50 (!) סוגים של דייסת בוקר העשויים מאורז ו/או דוחן. להלן מתכון טעים של דייסת בוקר סינית עם שם מקסים, שגם מעולה כמזון לחורף.
דייסת שמונת האוצרות (bā bǎo zhōu八寶粥)
מרכיבים:
אורז עגול – 100 גר'
אורז דביק – 100 גר'
אורז שחור – 50 גר'
בוטנים – 25 גר'
אגוזי מלך – 25 גר'
ערמונים – 25 גר'
שעועית שחורה – 10 גר'
שיזף סיני – 5 גר'
הוראות הכנה:
- להשרות את השעועית השחורה במים חמימים למשך 12 שעות.
- להשרות את שאר המרכיבים במים חמימים למשך חצי שעה.
- לשים את כל המרכיבים בסיר גדול בתוספת 2 ליטר מים על אש חזקה.
- לאחר רתיחה, להנמיך לאש עדינה, ולבשל עם סיר מכוסה-חלקית למשך שעה וחצי.
- בעת הגשה ואכילה, ניתן להוסיף מעט סוכר או דבש.
אני אוהבת לבשל את הדייסה הנפלאה הזו בערב לפני, ובבוקר רק לחמם אותה ולאכול. כך נהנים מארוחת בוקר טעימה ובריאה. בתיאבון!