ישראלים רבים שואלים אותי מה סינים אוכלים לארוחת בוקר. אני תמיד משיבה: "או-הו! אינסוף. מצפון סין לדרום סין, וממזרח למערב, יש אפשרויות כמעט כמספר הסינים עצמם!" בבסיסו של עניין, ארוחת הבוקר הסינית כוללת חמישה מזונות בסיסיים: אורז, שני סוגי דוחן, חיטה ושעועית; ואחד הדברים שכמעט כל סיני אוהב לארוחת הבוקר הוא דייסה.

ישנם בסין מעל 50 (!) סוגים של דייסת בוקר העשויים מאורז ו/או דוחן. להלן מתכון טעים של דייסת בוקר סינית עם שם מקסים, שגם מעולה כמזון לחורף.

 

דייסת שמונת האוצרות (bā bǎo zhōu八寶粥)

מרכיבים:

אורז עגול – 100 גר'

אורז דביק – 100 גר'

אורז שחור – 50 גר'

בוטנים – 25 גר'

אגוזי מלך – 25 גר'

ערמונים – 25 גר'

שעועית שחורה – 10 גר'

שיזף סיני – 5 גר'

 

הוראות הכנה:

  1. להשרות את השעועית השחורה במים חמימים למשך 12 שעות.
  2. להשרות את שאר המרכיבים במים חמימים למשך חצי שעה.
  3. לשים את כל המרכיבים בסיר גדול בתוספת 2 ליטר מים על אש חזקה.
  4. לאחר רתיחה, להנמיך לאש עדינה, ולבשל עם סיר מכוסה-חלקית למשך שעה וחצי.
  5. בעת הגשה ואכילה, ניתן להוסיף מעט סוכר או דבש.

אני אוהבת לבשל את הדייסה הנפלאה הזו בערב לפני, ובבוקר רק לחמם אותה ולאכול. כך נהנים מארוחת בוקר טעימה ובריאה. בתיאבון!